Get Adobe Flash player

 


ponedjeljak, 20 januar 2014 14:33

Zagrljaj golubice i napuštenog majmunčeta

Ocijenite sadržaj
(3 Glasova)

Ovo majmunče, koje pripada rodu makaki majmuna, je poslije 12 nedelja života napušteno od strane majke. Srećom, spaseno je na Neilingding ostrvu u Kini, u provinciji Goangdong, i bilo je u veoma lošem stanju jer nije bilo u stanju da vodi računa o sebi. Da nije pronađen, vjerovatno bi uginuo za nekoliko dana. Makaki majmuni su životinje koje žive u grupama, i zavisni su jedni od drugih, pa samački život teško mogu da podnesu i odrasli majmuni.

Kada su ga prebacili u sanatorijum na liječenje u Neilingding Futian, rezervatu za životinje u Kini, njegov oporavak je trajao sporo. Majmunče je bilo je nevoljno i neraspoloženo sve vrijeme. Međutim, na iznenađenje svih sprijateljio sa bijelim golubom i kao da je u tom prijateljstvu pronašao zamjenu za roditeljsku ljubav i pažnju koja mu je nedostajala. Nakon toga, prvi put je postao veseliji i življi, posle čega je i njegov oporavak tekao brže.

Smatra se da je ovo jedno od najneobičnijih prijateljstava u svijetu životinja, koje pokazuje da kada su ljubav i dobrota u pitanju, granice zaista ne postoje. Započeto je još 2007. godine.

Danas se ne zna da li ovo prijateljstvo i dalje traje, ali fotografija koja je nastala svakako je lijep primjer i uvek nas podsjeća da u ljubavi i prijateljstvu granice ne postoje.

zanimljiveinformacije.com

Ostavite komentar

Morate popunit sva polja označena sa (*)

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Da li bi se odazvali u akcijama cišćenja ?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish