Get Adobe Flash player

 


četvrtak, 17 oktobar 2013 14:23

Žene više vole muškarce sa ekološkim automobilima

Ocijenite sadržaj
(0 Glasova)

Poznato je da seks prodaje proizvod. Za one koji pokušavaju da prodaju automobile sa niskom emisijom izduvnih gasova i sa pogonom na alternativna goriva, sada postoje dobre vijesti. Današnje žene više vole muškarce sa ekološkim automobilima nego one sa modelima visokih performansi, navodi se u najnovijem istraživanju. Anketa objavljena na automobilskom sajtu www.motors.co.uk, utvrdila je da i muškarci i žene žele prije da pronađu vozača takozvanih "zelenih automobila" (green cars) kao što su modeli Nissan LEAF i Toyota Prius koji će biti savjestan, inteligentan i bezbjedan kao vozač, a ne nekoga koji pravi vratolomije vozeći sportske automobile kao što su Aston Martin Vanquish ili Jaguar XKR.

Nažalost, prednost ekoloških vozila i vozača kod žena ne ogleda se i kod suprotnog pola, jer skoro polovina muškaraca (48%) je uvjereno da ih skupi sportski automobil čini atraktivnim kod žena. Međutim, u istraživanju obavljenom na uzorku od 2.000 odraslih britanskih građana, više od polovine žena (53%) označila je muškarce vlasnike skupih sportskih automobila kao arogantne, dok 44% njih smatra da su egocentrični, a 38% žena smatra da su oni potencijalna opasnost na putevima. Ljepši pol je izgleda manje ljut na vlasnike off-road vozila, jer trećina njih (34%) kaže da su vozači 4x4 vozila potencijalno arogantni, dok je 29% dama izjavilo da su ponekad i nepristojni. Žene smatraju da su vlasnici automobila srednje veličine kao što su modeli Ford Mondeo, Renault Megane i Volkswagen Passat, vjerovatno vrijedni i bezbjedni vozači, dok su vlasnici kompaktnih automobila najviše ocijenjeni kao skromni ljudi.

"Naša anketa je dala zanimljivu sliku o tome kako ljudi doživljavaju vozače, gdje se stereotip da su vozači sportskih automobila loši momci i dalje održao u javnosti. Razlika između muškaraca i žena ukazuje da bi tzv. yummy mummy Chelsea tractor stereotip imao sličan efekat na muškarce, kao što sportski automobili ima efekat na žene.", izjavio je Phil Jones, komercijalni direktor gore pomenutog britanskog auto sajta.

netauto.rs

Ostavite komentar

Morate popunit sva polja označena sa (*)

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Da li razmišljate o korišćenju solarne energije?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish