Get Adobe Flash player

 


srijeda, 25 septembar 2013 17:19

Nakon zemljotresa u Pakistanu, iz mora izronilo ostrvo

Ocijenite sadržaj
(0 Glasova)

Medijska kuća stupila je u kontakt sa seizmologom Zahidom Rafijem, koji je potvrdio ovaj događaj. Nakon izrazito snažnog zemljotresa koji je pogodio Pakistan, CNN javlja da je u blizini obale u Arapskom moru izronilo potpuno novo ostrvo. Nakon snažnog zemljotresa magnitude 7.8, koji je zatresao jugozapadni dio Pakistana, iz Arapskog je mora blizu pakistanske obale izronilo ostrvo, javljaju pakistanski mediji i CNN. U izjavi za Geo TV, predstavnik vlasti u gradu Gwadaru Moazam Jah kaže da je ostrvo visoko između 6 i 9 metara, a izronilo je na udaljenosti od oko 350 metara od obale.

Potres se dogodio u 16.29 časova po lokalnom vremenu, a epicentar je bio u slabo naseljenoj oblasti 120 kilometara jugozapadno od Kuzdara, u centralnom dijelu Balučistana, na dubini od 10 kilometara. Potres su osjetili stanovnici širom zemlje od južnog lučkog grada Karačija do istočnog grada Lahora i sjeverozapadnih krajevima

Šef Pakistanskog centra za zemljotrese Zahid Rafi rekao je da se zemljotres dogodio u udaljenom, malo naseljenom dijelu Balučistana, ali je upozorio na moguće naknadne potrese.

Potres su osjetili stanovnici širom zemlje od južnog lučkog grada Karačija do istočnog grada Lahora i sjeverozapadnih krajevima.

Američka geološka služba u Koloradu javila je da je u Pakistanu zabilježen potres magnitude 7,8. Zemljotres magnitude između 7,0 i 7,9 stepeni se smatra veoma jakim.

U naseljima može oštetiti većinu zgrada - bez obzira na kvalitet, a mnoge i srušiti. U svijetu se godišnje dogodi deset do 20 zemljotresa te magnitude.

vijesti.me

Ostavite komentar

Morate popunit sva polja označena sa (*)

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Da li bi živjeli u eko zgradi-kući?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish