Get Adobe Flash player

 


petak, 18 septembar 2015 20:34

Novi parkinzi za bicikla u Tivtu

Ocijenite sadržaj
(3 Glasova)

Na 8 lokacija postavljeno je 40 profila za parkiranje bicikala sa ukupno 80 mjesta. Jedan parking sa 6 profila i 12 mjesta za bicikla, postavljen je ispred Opštine, a po 5 za 10 bicikala, postavljeno je na autobuskom stajalištu u centru grada, Trgu od kulture, kod Sportske dvorane na Župi, na Autobuskoj stanici u Kavi, dvorištu OŠ "Drago Milović" i ispred SMŠ "Mladost", dok su 4 sa 8 mjesta za bicikla montirana kod Doma zdravlja.

Sredstvima koja su Opštini Tivat opredijeljena iz prekograničnog projekta između Hrvatske i Crne Gore "Održivi razvoj turizma posebnih interesa - SUD SIT", realizovano je unapređenje biciklističke infrastrukture.

U sklopu tog posla, realizovano je i obnavljanje horizontalne signalizacije na području Tivta, a postavljena je i vertikalna od raskrsnice za Upravnu zgradu kompanije Adriatic Marinas na Seljanovu do SMŠ "Mladost".  Znakovi "biciklisti na putu" sa ograničenjem brzine postavljeni su u Donjoj Lastvi, Seljanovu i Gradiošnici, kazala je Zorica Gverović sekretarka opštinskog Sekretarijata za komunalno stambene poslove i saobraćaj i koordinatorka projekta "Održivi razvoj turizma posebnih interesa" koji je završen promotivnom biciklističkom vožnjom, 7. septmebra u Tivtu.

Vodeći partner sa crnogorske strane bila je Opština Tivat, a Evropska Unija je za podsticaj razvoja turizma posebnih interesa u Dubrovačko - neretvanskoj županiji i Boki Kotorskoj izdvojila bespovratnih 351.847 eura, od čega je Opštini Tivat pripalo 209.560 eura.

Profile za parkiranje bicikala radila je podgorička firma "Hex" d.o.o, a vrijednost posla iznosila je 2.780 eura. Za postavljanje horizontalne i vertikalne biciklističke signalizacije izdvojeno je 5.849 eura, a posao je obavila firma "Korita Sig" iz Podgorice.

Da vandali nikad ne miruju govori podatak da su, samo što se postavljeni, profili za parkiranje već oštećeni na autobuskoj stanici i kod srednje škole. Profili su, samo dan nakon montiranja, devastirani.

Sistem "Bike Tivat" bio je konstantno meta vandala koji su uništili šest stanica i otuđili 19 od ukupno 36 bicikala nabavljenih u sklopu projekta koji je Opština realizovala sa italijanskim partnerima. Ako se takvo ponašanje ne počne sankcionisati upitan je opstanak i novog, obnovljenog, sistema javnog biciklističkog prevoza realizovanog u sklopu projekta "SUD SIT" u okviru koga je nabavljeno 24 klasična i 12 električnih bicikala i popravljene stanice.

Radio Tivat

Ostavite komentar

Morate popunit sva polja označena sa (*)

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Da li bi kupili hibridni automobil?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish