Get Adobe Flash player

 


četvrtak, 30 jul 2015 21:43

U septembru počinje gradnja Porto Skadar lejka

Ocijenite sadržaj
(6 Glasova)

Najljepši eko-rizort u Evropi, Porto Skadar lejk, počeće da se gradi na Skadarskomjezeru u septembru, najavio je za Pobjedu francuski biznismen i vlasnik kompanije Montenegro rizort Lionel Sonigo. Ovo je, tvrdi, prvi projekat u kojem se uklapaju luksuzni i eko turizam u ovom dijelu Evrope. Nalazi se tačno na ušću Rijeke Crnojevića u Skadarako jezero i pripada cetinjskoj opštini. Ukupna investicija je 75 miliona eura, a u prvoj fazi će se investirati 45 miliona, za šta, kako navodi, imaju svoje fondove.

„Porto Skadar lejk nalazi se u zoni Nacionalnog parka Skadarsko jezero, pa je to razlog zbog čega smo čekali do sada sa gradnjom. Morali smo prethodno da uradimo dodatne studije o zaštiti životne sredine“, kazao je Sonigo.

Sada je, kaže, sve spremno. Dobili su građevinsku dozvolu i sve potrebne papire, tako da očekuju za dvije godine završetak prve faze hotelskog kompleksa.

Sve mu liči na miks Novog Zelanda i Balija, u kojem se može uživati za vikend.

„Kada sam prvi put vidio Skadarsko jezero, odmah sam shvatio da će se moj san realizovati. Počeo sam razmišljati o projektu koji bi omogućio što većem broju ljudi da upozna ovo predivno mesto“, rekao je Sonigo.

Kako je naglasio, Crna Gora je do sada uspjela da zaštiti prirodna bogatstva, a ovaj projekat će poštovati i pomoći da u tome i istraje.

Da bi ovo mjesto bilo još čarobnije, ovom projektu, tvrdi on, su se pridružila dva svjetski poznata majstora za hotelierstvo i banje: „Smol lakšeri hotel“ i „Klarins“. Hotelski eko rizort, ukupne površine 37.500 kvadrata, imaće 52 hotelske jedinice, SPA centar površine 1.700 metara, dva restorana, komercijalni centar, marinu i 32 vile, koje će biti u privatnom vlasništvu.

Po principu hotel vila koncepta, svi vlasnici ovih vila će kroz hotelskog operatera koji bude vodio hotel moći da izdaju vile. Imaće kategorije minimum četiri zvjezdice po evropskim standardima tvrdi naš sagovornik.

Sonigo je počeo da kupuje zemlju 2007. godine i sada ima 120.000 kvadratnih metara, skoro cijelo poluostrvo.

Hotelski eko rizort na Skadarskom jezeru biće, kaže, gotov 2017. godine i radiće se po fazama.

bankar.me

1 Komentar

  • Link komentara Violeta srijeda, 05 avgust 2015 20:21 Napisano Violeta

    Nama uvijek neko sa strane mora da valorizuje resurse, mozda je i bolje tako.

Ostavite komentar

Morate popunit sva polja označena sa (*)

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Da li bi kupili skuplji domaći ekološki proizvod od jeftinijeg iz uvoza?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish