Get Adobe Flash player

 


utorak, 21 oktobar 2014 15:51

Učenici u dvorištu škole zasadili gotovo 50 sadnica

Ocijenite sadržaj
(3 Glasova)

Novi direktor škole Zoran Vojinović kaže da je kolektiv kojim rukovodi sa zadovoljstvom prihvatio parnerstvo u ovom projektu, jer on prepoznaje prave vrijednosti u kojim i najmlađi spoznaju potrebu za očuvanjem životne sredine. Učenici OŠ „Dušan Obradović“ današnjom akcijom zasađivanja 47 sadnica lišćara i četinara u dvorištu škole završili su projekat koji, uz finansijsku podršku Fondacije za aktivno građanstvo Crne Gore, realizuje NVO „Durmitores“ sa Žabljaka. Ovom poslu prethodila je proljetošnja donacija u kontejnerima za reciklažno odlaganje otpada.

"U skladu sa tim, učenici su edukovani o vrijednostima koje donosi očuvana životna sredina i istovremeno pripremani kako da se ponašaju kad počne da radi gradski reciklažni centar čija je izrada u toku. Krajem prošle školske godine đaci angažovani u ovom projektu posjetili  su durmitorsko selo i kod jednog od njihovih drugova vidjeli kakav je način života u ruralnom području i kako se tretira organski otpad na poljoprivrednom gazdinstvu. Sve to u kontekstu razvijanja njihove svijesti o zdravim stilovima života, na čemu se i kroz nastavne programe u školi dosta radi," kaže aktivistkinja na ovom projektu Vanja Krgović Šarović.

Novi direktor škole Zoran Vojinović kaže da je kolektiv kojim rukovodi sa zadovoljstvom prihvatio parnerstvo u ovom projektu, jer on prepoznaje prave vrijednosti u kojim i najmlađi spoznaju potrebu za očuvanjem životne sredine.

vijesti.me

1 Komentar

  • Link komentara Bato utorak, 21 oktobar 2014 15:55 Napisano Bato

    Bravo direktore. malo lopate i krampa nece skoditi nikom. A i vise ce cijeniti to sto su uradili.

Ostavite komentar

Morate popunit sva polja označena sa (*)

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Da li bi kupili hibridni automobil?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish