Get Adobe Flash player

 


četvrtak, 06 mart 2014 12:55

Eko edukacija i ljetnja škola ekologije

Ocijenite sadržaj
(4 Glasova)

Društvo mladih ekologa Nikšić je počelo sa realizacijom projekta „Eko edukacija i ljetnja škola ekologije“ koji je finansijski podržan na prošlogodišnjem konkursu za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću. Projektom „Eko edukacija i ljetnja škola ekologije“ predviđeno je podizanje svijeti srednješkolaca o značaju očuvanja životnog okruženja kroz edukaciju, takmičarske aktivnosti i boravak u prirodi. Direktna ciljna gupa su nam srednješkolci, kao mlada populacija, koja je potencijal kako za sveukupni tako i za ekološki razvoj. Procjenjujemo da će u ovaj program biti uključeno oko 500 učenika srednjih škola.

Projekat je planiarano da traje pet mjeseci i satoji se od 3 osnovne aktivnosti:

Medijska kampanja i edukacija srednješkolaca

Oragnizovanje testiranja za učenike srednjih škola

Organizovanje ljetnjeg edukativno radnog kampa za 30. srednješkolaca

Eko obrazovanje i formiranje ekološkog načina mišljenja ima značajnu ulogu  kako u obrazovno-vaspitnim ustanovama tako i u vaninstitucionalnom obrazovanju. Da bi se moglo od čovjeka očekivati i zahtijevati ekološko ponašanje potrebno ga je prethodno obrazovati. S toga ne treba situaciju prepuštati slučaju, već se pitanju organizovane nastave, sa tematikom iz ekologije, mora prići veoma ozbiljno i efikasno, naravno kroz inoviranje postojećih nastavnih planova i programa i uvođenjem regularnih ekoloških sadržaja. Ekološko obrazovanje podrazumijeva favorizovanje novih stilova života, novih etičko kulturnih vrijednosti, nove slobodne i odgovorne ličnosti.

Smatramo da je tematika projekta interesantna i da ćemo ostvariti uspješnu saradnju sa srednjim školama i medijima. Takođe od učesnika programa očekujemo visok nivo znanja jer će samo najuspješniji biti u mogućnosti da učestvuju u ljetnjem eko kampu.

Očekujemo da će ovaj projekat imati dugoročnu održivost jer će učesnici biti u obavezi da svoja znanja i iskustva prenesu i na druge.

dmen.wordpress.com

NVO Zeleno Srce kolegama želi uspješnu realizaciju projekta.

1 Komentar

  • Link komentara Stanka četvrtak, 06 mart 2014 13:00 Napisano Stanka

    Tačno, edukacija mladih a za ove starije po pitanju ekologije voz je prošao taman kao ovaj električni za Nk što ne zagađuje ali ipak nekome smeta.

Ostavite komentar

Morate popunit sva polja označena sa (*)

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Da li bi se odazvali u akcijama cišćenja ?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish