Get Adobe Flash player

 


nedjelja, 13 septembar 2015 19:54

Novi Nissan Leaf ide 250 km sa jednim punjenjem baterija

Ocijenite sadržaj
(5 Glasova)

Nissan je predstavio unaprijeđenu verziju električnog modela Leaf. Najvažnija promjena odnosi se na autonomiju u vožnji, koja je povećana za 25%. Proizvođač tvrdi da su one istih dimenzija kao i stare od 24 kWh (autonomija nije povećana na račun korisnog prostora u vozilu), ali jesu teže za 21 kg. Nissan kaže da su performanse baterija unapređene zahvaljujući upotrebi novih materijala od kojih su izrađene elektrode, ali i promjenom u dizajnu same baterije. Nove baterije pokrivene su garancijom od 8 godina ili 160.000 pređenih kilometara.

Kao i do sada, vlasnici najprodavanijeg elektromobila na svijetu moći će svoje vozilo da dopune na kućnim ili javnim utičnicama, kao i pomoću brzih, trofaznih punjača na 400 V (tako gdje oni postoje). Pored novih baterija, Leaf za 2016. dobio je i novi multimedijalni sistem, NissanConnect EV.  Sistem je opremljen ekranom osetljivim na dodir dijagonale 7 inča i dostupan je uz opremu Acenta i Tekna. Korisnicima je na raspolaganju najnovija mapa na kojoj su prikazane lokacije punjača, kao i informacija koji je punjač trenutno slobodan, a koji nije. Osim toga, NissanConnect EV sadrži i unapređenu navigaciju. Novi Leaf se na ulici praktično neće razlikovati od starog (osim po novoj bronzanoj nijansi spoljašnjosti koja je dostupna na modelu za 2016.), s obzirom da kozmetičkih promjena gotovo da i nema.

Prodaja u Evropi počinje u januaru 2016, a potencijalni kupci nisu zadovoljni ni sa autonomijom od 250 km moraće da sačekaju novu generaciju, koja najvjerovatnije stiže 2017. Naime, prvi čovjek Nissana, Karlos Gosn, obećao je da će druga generacija modela Leaf sa jednim punjenjem moći da pređe oko 400 km.

b92.net

1 Komentar

  • Link komentara Pajo nedjelja, 13 septembar 2015 20:08 Napisano Pajo

    Ko zna i umije a zivi u drustvima koja podrzavaju ovakve ekoloske inovacije njemu 250 km za cca 4 eura. Odlican auto!

Ostavite komentar

Morate popunit sva polja označena sa (*)

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Da li bi plastične kese zamijenili biorazgradivim?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish