Get Adobe Flash player

 


srijeda, 22 oktobar 2014 12:49

Prvi električni taksi u Barseloni i Madridu

Ocijenite sadržaj
(2 Glasova)

Zašto se u našem javnom prevozu još uvijek ne nalaze ekološka vozila, ako smo već deklarativno ekološka država? Era električnih taksi vozila je već stigla u dva najveća španska grada pošto je japanski Nisan isporučio svoje "lif" i "e-NV200" električne modele koji će omogućiti tihu, ekonomičnu i ekološku opciju prevoza u ovim turističkim gradovima. Model malog kombija "e-NV200" je i izgrađen u Barseloni, a njegovo uvođenje u taksi sistem predstavlja još jedan korak u jačanju inače duge saradnje Nisana i grada.

Direktor električnih vozila za evropski odjeljak Nisana Žan-Pjer Diernez je ovom prilikom rekao: "Opadanje kvaliteta vazduha je jedan od najvećih problema širom Evrope i sjajno je vidjeti da Madrid i Barselona prave pozitivne korake radi poboljšanja životnog prostora u saradnji sa Nisanovim električnim automobilima. Ovi automobili ne samo da čine dobro mušterijama već i vozačima prije svega zbog niske potrošnje."

NVO Zeleno Srce

1 Komentar

  • Link komentara Miki srijeda, 22 oktobar 2014 12:59 Napisano Miki

    Mi jos uvijek razmišljamo da li javni prevoz da vrše firme koje su registrovane za tako nešto, ili da to rade divlji taxisti da se ispoštuje socijalno politička komponenta.

Ostavite komentar

Morate popunit sva polja označena sa (*)

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Da li bi živjeli u eko zgradi-kući?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish