Get Adobe Flash player

 


petak, 10 oktobar 2014 18:06

Tesla Model S sa pogonom na četiri točka VIDEO

Ocijenite sadržaj
(4 Glasova)

Tesla je konačno objavio što se to krije iza misterioznog slova D. Radi se o pogonu na sve točkove. Teslin automobil od 0-100 ubrzava za 3.2 sekunde, odnosno brže nego Ferrari, i jednako brzo kao i McLaren F1, što zvuči nevjerovatno. Uz novi motor, Teslin doseg je veći za 16 kilometara po punjenju, odnosno povećan je na maksimalnih 442 kilometra.

Osim što je Tesla sada snažniji nego ikad, sa pogonom na sve točkove, automobil dolazi i sa brojnim sigurnosnim unaprjeđenjima, pa će tako Tesla, zahvaljujući tehnologiji prepoznavanja slika, prepoznati znakove pored puta i tako prilagoditi brzinu vozila. Ovo je ujedno i prvi put da automobil ima interakciju sa cestom na kojoj se vozi.Takođe, uz 12 senzora koje ima automobil, Model D može detektovati saobraćaj oko sebe, pa tako kada ćete dati žmigavac za preticanje, Tesla će za vas provjeriti ‘mrtvi ugao’, pa promijeniti traku ukoliko je potrebno. Naravno, sa velikom snagom dolazi i velika cijena, pa će tako novi Tesla Model S s dodatkom “D” koštati 120,170 dolara, što je opet sa druge strane poprilično manje nego drugi automobili koji imaju slično ubrzanje.

dnevnik.hr

2 Komentara

  • Link komentara Electroboy ponedjeljak, 13 oktobar 2014 20:59 Napisano Electroboy

    Nova igracka za bogate... elektricni motor ima najveci obrtni momenat na startu a benzinski obrnuto kada uhvati zamah a tada ti najmanje treba,znaci teoretski benzinski motor mora biti dva puta vece snage (ovo je figurativno dva puta) da bi konkurisao elektricnom,jedini problem elektricnog je baterija a verujem da veliki naftasi sabotiraju brzi razvoj baterija jer bi ih elektromobili sahranili preko noci!

  • Link komentara Isidora ponedjeljak, 13 oktobar 2014 21:01 Napisano Isidora

    Ovo je revolucija u auto svijetu, kao iz katapulta a bez buke, kod nas ipak vole vlasnici da svi cuju da bas oni prolaze:)

Ostavite komentar

Morate popunit sva polja označena sa (*)

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Da li bi kupili skuplji domaći ekološki proizvod od jeftinijeg iz uvoza?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish